AKTUELLT

INFORMATION OM INTRESSANTA PROJEKT OCH AKTUELLA HÄNDELSER

-

VI KAN BYGGA BUTIKER UTIFRÅN DE FLESTA FÖRUTSÄTTNINGAR

FASTIGHETSUTVECKLING

Lidl fortsätter att ta marknadsandelar i Sverige och lockar allt fler kunder till sina butiker. Butiksexpansionen har slagit av på takten de senaste åren medan investering i befintliga butiker har fått ta fokuset. Nu slår Lidl på gasen i expansionshastigheten igen, med ambition att etablera 6-8 butiker per år. 

- Vi växer snabbare än branschen i övrigt och vi planerar för en fortsatt expansion och att öppna fler butiker runtom i landet. Vi har haft en hög takt till dagens 205 butiker, samtidigt som vi också investerat i våra befintliga butiker – och vi ser en fortsatt stor efterfrågan från konsumenter på alternativ till högpriskedjorna. Vi välkomnar ännu fler att kontakta oss för att diskutera bra lägen för våra kommande butiker. Vi är flexibla, och kan bygga nya butiker utifrån de flesta förutsättningar, Carl Balcer Fastighetsdirektör.

Läs hela intervjun med Lidls fastighetsdirektör här!

 

-

NY BUTIK I MÖLNLYCKE, HÄRRYDA

FASTIGHETSUTVECKLING

Tillsammans med bostadsutvecklaren Bo Aktivt har Lidl Sverige utvecklat ett nytt kvarter i kommunen. Butiken som är belägen mitt i centrala Mölnlycke har närhet till såväl caféer som Systembolaget. Den nyöppnade butiken blir granne med 87 moderna lägenheter där miljö och hållbarhet står i fokus.

Den nya butiken ligger i en 3D-fastighet, en byggnad där våningsplan inom samma fastighet kan ha olika ägare. Fördelarna med 3D-fastigheter är bland annat att byggnader och anläggningar i stadskärnor kan användas mer effektivt, till exempel genom att befintliga hus byggs på med ytterligare våningsplan eller att det byggs bostäder, affärer och kontor. Butiken ligger på bottenplan och har en försäljningsyta på 1 100 m2 – inklusive en kundparkering med cirka 40 parkeringsplatser. Den nya butiken har byggts utifrån Lidls butikskoncept med fokus på ljusa och luftiga lokaler.

Läs mer här och här!

 • -

  Bandklippning i Mölnlycke

 • -

  Ljust och fräscht

 • -

  Färskt bröd i Bröderiet

 • -
 • -
 • -
Visby

VÄRLDENS FÖRSTA NOLLCO2-CERTIFIERADE BUTIK

VISBY NOLLCO2

Sommaren 2020 öppnade Lidl i Visby sin klimatneutrala butik som har ett nettonollutsläpp av koldioxid under hela byggnadens livslängd. Butiken är världens första med NollCO2-certifieringen som Sweden Green Building Council har utvecklat tillsammans med sina medlemmar. I år firar den unika och prisvinnande butiken ett år och vi har därför skapat en film för att berätta lite mer om den. Har du några minuter över? Se filmen! Du hittar även en flyer om butiken här. 

Lidl Visby vinner årets bygge 2021 inom kategorin industri/butik. Läs mer om vinsten här.