AKTUELLT

INFORMATION OM INTRESSANTA PROJEKT OCH AKTUELLA HÄNDELSER

-

HAR DU NÅN GAMMAL FORNLÄMNING VI KAN BYGGA EN LIDL PÅ?

LIDL INTERNATIONELLT

Lidl har än en gång bevisat att vi kan erbjuda olika butikskoncept för att möta alla tänkbara utmaningar hos både tomt- och fastighetsägare. I Dublin, Irland, hittades gamla fornlämningar under uppbyggnationen av en butik. Ett team av arkeologer kallades in och med anledning av byggnationens plats förväntade dem sig att hitta en kyrka. Resultatet av utgrävningen visade sig mycket mer än så och de hittade fornlämningar daterade så långt tillbaka som 1070.

Idag kan du kombinera din veckohandling med en historielektion. I butiken hittar du ytor med glasgolv där du ser ner på fornlämningarna och även informationstavlor för besökarna att läsa för att lära sig mer om Dublins fascinerade medeltida historia.

Nyfiken på att läsa mer och även se hur butiken ser ut idag inifrån?
En längre artikel finns här!

 

 

-

VI KAN BYGGA BUTIKER UTIFRÅN DE FLESTA FÖRUTSÄTTNINGAR

LIDL SVERIGE

Lidl fortsätter att ta marknadsandelar i Sverige och lockar allt fler kunder till sina butiker. Butiksexpansionen har slagit av på takten de senaste åren medan investering i befintliga butiker har fått ta fokuset. Nu slår Lidl på gasen i expansionshastigheten igen, med ambition att etablera 6-8 butiker per år. 

- Vi växer snabbare än branschen i övrigt och vi planerar för en fortsatt expansion och att öppna fler butiker runtom i landet. Vi har haft en hög takt till dagens 205 butiker, samtidigt som vi också investerat i våra befintliga butiker – och vi ser en fortsatt stor efterfrågan från konsumenter på alternativ till högpriskedjorna. Vi välkomnar ännu fler att kontakta oss för att diskutera bra lägen för våra kommande butiker. Vi är flexibla, och kan bygga nya butiker utifrån de flesta förutsättningar, Carl Balcer Fastighetsdirektör.

Läs hela intervjun med Lidls fastighetsdirektör här!

 

Visby

VÄRLDENS FÖRSTA NOLLCO2-CERTIFIERADE BUTIK

FASTIGHETSKONTORET STOCKHOLM

Sommaren 2020 öppnade Lidl i Visby sin klimatneutrala butik som har ett nettonollutsläpp av koldioxid under hela byggnadens livslängd. Butiken är världens första med NollCO2-certifieringen som Sweden Green Building Council har utvecklat tillsammans med sina medlemmar. Vi har därför skapat en film för att berätta lite mer om den. Har du några minuter över? Se filmen! Du hittar även en flyer om butiken här. 

Lidl Visby vinner årets bygge 2021 inom kategorin industri/butik. Läs mer om vinsten här.