AKTUELLT

INFORMATION OM INTRESSANTA PROJEKT OCH AKTUELLA HÄNDELSER

.

EN NY BUTIK I TÄBY

FASTIGHETSKONTORET STOCKHOLM

Den 22 februari öppnade Lidl en ny butik i Täby, det blir den tredje Lidl-butiken i Täby. Butiken i Viggbyholm är utrustad med solceller som kommer generera över 98 000 kWh/år. Dessutom har det planterats sedum på taket som ska absorbera och fördröja vattenflödet till dagvattnet. Butiken har även yttre modifikationer för att passa in i omgivningen, med en tegelfasad och en helt i glas. Det finns nära 100 parkeringsplatser utanför butiken, inklusive 2 laddplatser för elbilar, dessutom finns det parkeringsplatser under butiken för de boende i området. Den nya butiken innebär att cirka 20 tjänster tillsätts för drift av butiken.

– Mycket arbete ligger bakom att driva och slutföra det här projektet. Tack vare våra drivna medarbetare kan vi idag öppna den här Lidl-butiken i Täby på en jättefin tomt i en växande stadsdel som gör det enkelt för tusentals nya hushåll att handla på Lidl, säger Carl Balcer, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Läs mer här!

Visby

VÄRLDENS FÖRSTA NOLLCO2-CERTIFIERADE BUTIK

FASTIGHETSKONTORET STOCKHOLM

Sommaren 2020 öppnade Lidl i Visby sin klimatneutrala butik som har ett nettonollutsläpp av koldioxid under hela byggnadens livslängd. Butiken är världens första med NollCO2-certifieringen som Sweden Green Building Council har utvecklat tillsammans med sina medlemmar. Vi har därför skapat en film för att berätta lite mer om den. Har du några minuter över? Se filmen! Du hittar även en flyer om butiken här. 

Lidl Visby vinner årets bygge 2021 inom kategorin industri/butik. Läs mer om vinsten här.