Att jobba på Lidl Fastighet

-

Petra Wahlström, Fastighetskontoret Malmö

Hur har din resa på Lidl sett ut?

Jag började på Lidl 2017 som fastighetsutvecklare på vårt fastighetskontor i Malmö. Företaget befann sig då i en stark expansionsfas och skulle gå från 170 till 200 butiker i Sverige på två år. Det var en intensiv tid från första dagen, där min onboarding på Lidl och etableringsarbetet löpte parallellt. 

Sedan sommaren 2021 är jag fastighetschef på fastighetskontoret i Malmö. Jag ansvarar för expansion/fastighetsutveckling, byggprojektledning och förvaltning och vi är ett härligt gäng på 13 personer. Vi har 50 befintliga butiker som vi sköter förvaltningen av och har ett antal nyetableringar på gång. Det är väldigt inspirerande att följa våra fastighetsprojekt från en möjlig tanke i tidigt skede, fastighetsköp, avtal, budget, utveckling och byggprojektledning ända fram till en öppnad Lidl-butik. Ibland går det snabbt men oftast tar en process upp till flera år.

Hur ser din bakgrund ut inom fastighetsbranschen?

Innan Lidl var jag etablerings- och utvecklingschef i åtta år på KF Fastigheter/Coop. Dessförinnan har jag jobbat med affärsutveckling och i olika chefsroller på Ikea, Svenssons i Lammhult och EM möbler. Min utbildning är inom hotell management och ekonomi som jag studerade i England och Frankrike.

Vad fick dig att välja Lidl som arbetsgivare?

Lidl är idag både en självklar dagligvaruaktör och ett fastighetsbolag med ett gediget koncept genom hela kedjan och som därför inte behöver kopiera från konkurrenter utan ligger i framkant och pushar utvecklingen framåt. Det vill jag vara ambassadör för!

Vad skulle du säga karaktäriserar Lidl som arbetsgivare?

Det finns inte många företag i storlek med Lidl. Möjligheterna är oändliga både nationellt och globalt om du bara vill och har möjlighet. Är du redo, har driv och vill ta ansvar så går det att utvecklas på många sätt inom Lidl. Men man måste gilla tempo för på Lidl händer det mycket och fort

Kan du berätta om något som du är extra stolt över?

Jag är riktigt stolt över det hållbarhetsarbete som genomsyrar hela företaget. Vi står aldrig still utan sporras av kontinuerlig utveckling inom alla områden. 

-

Anthon Lindell,

Facility Management

Firas Tabbakh, Tekniskt inköp

Hur har din resa på Lidl sett ut? 

Jag började på Lidl 2005 då jag jobbade extra i butik under gymnasiet. Därefter jobbade upp mig till ställföreträdande butikschef och sen även butikschef. Efter några år valde jag att plugga ekonomi med inköp som inriktning. Redan då hade jag nog tankar om en fortsatt karriär inom Lidl, och under min studietid fick jag möjligheten att jobba på vårt fastighetskontor och sen även tekniskt inköp. Ett arbete som gav mig goda förutsättningar för en fortsättning och en bred insikt i mitt kommande yrkesliv. Idag är jag inköpschef för grenen som är Tekniskt Inköp – Försäljning. Vi brukar beskriva vår roll där allt det våra kunder inte kan köpa, det ansvarar jag och mitt team för.  

Hur har din resa format dig inom yrkeslivet? 

Den har stärkt mig väldigt mycket, både inom yrkeslivet och privat. Jag vill tro att en del av min framgång i min karriär är min erfarenhet och förståelse för de många olika verksamhetsområdena inom Lidl. Och hur vi hör ihop. Det är också på grund av just det, att jag fått växa och bredda min kompetens som jag är kvar på Lidl. Det känns verkligen genom hela organisationen att om du är intresserad och engagerad, då satsar Lidl på dig. 

Vad tycker du är det bästa med att jobba på Lidl?

Gemenskapen. Att komma till jobbet och känna att jag inte bara möter kollegor, utan faktiskt vänner. Det har jag känt sedan jag började, och det känner jag fortfarande. Att komma till en arbetsplats som präglas av öppenhet, respekt och massor av skoj, det tycker jag är ovärderligt. 

Hur ser du Lidl som utmanare av hållbarhetsarbete inom livsmedelsbranschen?  

Jag upplever att Lidl ligger i framkant, och att det är en position vi aktivt tagit och håller fast vid. Det genomsyrar hela organisationen. Vi står inte still efter att ha gjort några steg i rätt riktning, utan fortsätter leda och utmana. Det finns hela tiden nytt att göra inom hållbarhet och det ser vi till att utveckla och implementera. Och där våra satsningar gör att folk får upp ögonen för Lidl, inte bara som aktör inom livsmedelsindustrin med högsta kvalitet till bästa pris, utan att vi faktiskt driver på och utvecklar hållbarhetsarbete inom hela dagligvarubranschen. Vi har kommit långt och vi strävar alltid efter att bli ännu bättre. 

Hur ser din fortsättning på Lidl ut? 

Jag vill att den fortsätter med samma ömsesidiga förtroende och fortsatta utvecklingsmöjligheter och att vi tillsammans arbetar för vår vision och det vi tror på. Att vi fortsätter på den utstakade resan som pågått egentligen under hela mitt yrkesliv. Att jag fortsätter växa med Lidl.  

Har vi väckt ditt intresse?

Vill du vara med på resan? För att se alla lediga jobb inom Fastighet just nu, klicka här!